Parool | Kunst & Media

Actueel nieuws, speciale aandacht voor cultuur, culinair en Amsterdam.
  1. Facebook moet misleidende bitcoin-advertenties met BN’ers aanpakken. Het platform kan zich niet verschuilen achter de rol van ‘neutraal doorgeefluik’ en moet maatregelen nemen. Dat oordeelt de rechtbank van Amsterdam vandaag. De uitspraak heeft potentieel grote gevolgen voor social mediabedrijven.
  2. Met werk van Jan Toorop, Charley Toorop en Edgar Fernhout wil de tentoonstelling De Toorop Dynastie de overeenkomsten tonen tussen de schilderende grootvader, dochter en kleinzoon. Maar het familiegedoe en de strijd blijven overheersen.
  3. De nieuwe rubriek De Beeldmakers in Het Parool biedt een podium aan beginnende fotografen en illustratoren. Lezers krijgen een kijkje in de krantenkeuken. Waarom en hoe komt beeld op de pagina terecht?
  4. Ter versterking van onze nieuws- en internetredactie zijn we op zoek naar een flexibele freelance online eindredacteur. Tijdens je diensten op de nieuwsredactie ben je verantwoordelijk voor de eindredactie van alle artikelen die op Parool.nl verschijnen. Je redigeert het snelle nieuws (uiteraard zo snel mogelijk) en zorgt daarnaast dat de langere (achtergrond)verhalen op de juiste manier online komen. Je overlegt met verslaggevers over verbeterpunten, maar zorgt ook voor goede koppen.
  5. Het Stedelijk Museum gaat volgend najaar een expositie wijden aan de ontwikkeling van de Surinaamse beeldende kunst: Surinaamse School, luidt de werktitel.