Parool | Kunst & Media

Actueel nieuws, speciale aandacht voor cultuur, culinair en Amsterdam.
  1. Vier maanden na haar afscheid van Het Nationale Ballet, kondigt balletdanseres Igone de Jongh (40) een comeback aan die geen comeback is. Ze organiseert twee avonden in Carré, waarop ze gaat optreden met vrienden en dansers die haar inspireren. ‘Het wordt divers, van klassiek tot heel modern.’
  2. De Vlaamse schrijver Dimitri Verhulst beschrijft in zijn nieuwe boek Onze verslaggever in de leegte hoe hij bijna ten onder ging na een onterechte beschuldiging van verkrachting. Na een interview in Humo deze week heeft hij besloten zich uit de publiciteit terug te trekken.
  3. Filmregisseur Roman Polanski gaat vrijdag niet naar de César Awards in Parijs. Polanski’s film J’accuse is genomineerd voor twaalf prijzen, waaronder die in de categorie beste film en beste regie.
  4. Ann Napolitano schreef met Lieve Edward een roman over de enige overlevende van een vliegramp. Ze werd geïnspireerd door de 9-jarige Nederlandse ‘miracle boy’ Ruben, die in 2010 na de vliegramp bij Tripoli wereldnieuws werd.
  5. Han Lips schrijft over wat hem is opgevallen op televisie. Vandaag: Temptation Island.