de Volkskrant | Cultuur

Volkskrant.nl biedt het laatste nieuws, opinie en achtergronden
  1. De Braziliaanse president Bolsonaro bezuinigt fors op universiteiten die hem te links zijn. ‘We moeten gaan kiezen tussen schone wc’s of onderzoek doen’.
  2. In de file staan op de A2 is vervelend, in de file staan op Mount Everest is levensgevaarlijk. Dat bleek afgelopen woensdag, één van de drukste dagen ooit op de Mount Everest. Ruim tweehonderd klimmers grepen het mooie weer aan om zowel vanuit China als uit Nepal de 8.848 meter hoge top te bereiken. Deze week vonden zeven bergbeklimmers de dood op de berg.
  3. De PvdA is volgens de exitpoll de verrassende winnaar van de Europese verkiezingen in Nederland. Zegt deze winst iets over een breder sentiment in de EU? Maakt Europa een ruk naar links? Even bellen met onze correspondent in Brussel, Marc Peeperkorn.
  4. Er blijkt geen enkele moord voor te komen op de lijst met criminaliteitscijfers onder asielzoekers, waar staatssecretaris Mark Harbers van Vreemdelingenzaken deze week over viel. De enige ‘succesvolle’ poging tot moord of doodslag door een asielzoeker die de afgetreden Harbers deze week aan de Tweede Kamer meldde, blijkt door de rechter beoordeeld te zijn als zelfverdediging.