de Volkskrant | Cultuur

Volkskrant.nl biedt het laatste nieuws, opinie en achtergronden
  1. Als cybercriticus wantrouwt Marietje Schaake de bereidwilligheid van veel mensen om nu hun privacy op te geven. Want eenmaal weggegeven, komt die niet snel terug.
  2. Elke dag publiceren het RIVM, de ziekenhuizen, wereldgezondheidsorganisatie WHO en allerlei landen cijfers over de uitbraak van het coronavirus. Maar welke cijfers zijn belangrijk? En hoe moeten we ernaar kijken?
  3. Bijna vierhonderd Nederlandse toeristen hopen met een laatste vlucht terug te keren naar Nederland. Het is de vraag of Mike van Wijk (21) uit Sint-Michielsgestel het vliegtuig zal halen. Hij zit verplicht in quarantaine in Cusco sinds vorige week in zijn hostel meerdere gasten besmet bleken met het coronavirus.
  4. In België zijn Nederlanders niet meer welkom. ‘Prima dat ze hun eigen bevolking willen uitroeien maar kom ons alsjeblieft niet besmetten.’ Verslag van een nerveuze rit.
  5. Blijf thuis, dat is het advies van het kabinet aan alle Nederlanders en buitenlanders. Maar in grote delen van het land mogen campings gewoon open zijn, mits ze gemeenschappelijke voorzieningen zoals toiletgebouwen sluiten. Veel campingeigenaren zijn daar ongelukkig mee. ‘Dit is niet werkbaar.’