de Volkskrant | Cultuur

Volkskrant.nl biedt het laatste nieuws, opinie en achtergronden
  1. De tiende zitting van het Marengo-proces begint te laat en rommelig. De anonieme advocaten van kroongetuige Nabil B. zijn via de videoverbinding moeilijk verstaanbaar. De in december gearresteerde Ridouan T. is vooralsnog niet aanwezig.
  2. Het aanstaande Formule 1-seizoen dreigt verder te worden ontregeld door het coronavirus. Nadat er twee weken geleden uit voorzorg al een streep ging door de race in China, lijken nu ook de races in Bahrein en Vietnam onzeker. Raceteams nemen maatregelen om het virus buiten de deur te houden, twee weken voor de aftrap van het nieuwe jaar in Australië.
  3. Hoe voorkom je dat je besmet wordt met het coronavirus? Zuid-Koreaanse websites en apps als Coronamap of Corona-nearby.com worden dagelijks miljoenen keren geraadpleegd, om na te gaan welke plekken vermeden moeten worden.
  4. Donderdagochtend leek de bombriefverzender weer toe te slaan. Bij een bedrijf aan de Eendrachtslaan in Utrecht werd het gebouw urenlang afgezet en kwam de Explosieven Opruimingsdienst Defensie langs, omdat er een verdacht pakketje was gevonden. Het bleek loos alarm. Na de serie bombrieven die al eerder is verzonden, zit de schrik er goed in. Dus gaat het postkamerpersoneel op cursus.