de Volkskrant | Cultuur

Volkskrant.nl biedt het laatste nieuws, opinie en achtergronden
VK: Cultuur & Media
  1. De EU heeft de naam een ondoordringbaar bolwerk te zijn, en de journalisten die er wél verslag van doen, vinden vaak weinig gehoor. De Volkskrant spreekt vier EU-correspondenten over hoe zij daarmee omgaan.
  2. Vijf collectieven strijden om de belangrijkste kunstprijs van Groot-Brittannië. Het gaat niet om het eindproduct, als dat er al is, maar om het proces. Daardoor trekt het tentoonstellingspubliek aan het kortste eind.
  3. De Spaanse auteur Almudena Grandes is zaterdag op 61-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van kanker. Tot de laatste snik wilde ze in contact blijven met haar lezers.
  4. Wist jij dat er zo veel sterren uit Gouda komen? Ik niet, maar gelukkig praatten Tim den Besten en Krista Arriëns (De sekszusjes) me bij in de nieuwe zondagochtendshow Van Kaag tot Kardashian (VPRO, NPO3). Het onlineprogramma noemt zich de grootste concurrent van RTL Boulevard, ‘maar dan zonder Nikkie Plessen’. Maar meer nog dan een showbizzrubriek is het programma satirisch commentaar op het genre.
  5. De maandag overleden Australische acteur kreeg pas rond zijn 50ste vaker de kans een andere kant te laten zien van zijn culturele achtergrond.