de Volkskrant | Cultuur

Volkskrant.nl biedt het laatste nieuws, opinie en achtergronden
VK: Nieuws & Achtergrond
  1. Nieuwe, tot voor kort zeer geheime ­documenten in bezit van de Volkskrant bevestigen wat Nederland eigenlijk al jaren wist: in Volkel liggen Amerikaanse kernwapens opgeslagen. Verslag van een zoektocht naar nieuwe details, via archieven en rechtbanken.
  2. De Volkskrant heeft een nieuwe app voor de smartphone, waarin de krant in klassieke en digitale editie te vinden zijn. Lees hier wat er is veranderd en hoe de app werkt.
  3. ‘We moeten uitleggen dat meer Europa iedereen sterker maakt’, zei Armin Laschet vorig jaar tegen de website Politico. Door Laschet, trouwe bondgenoot van bondskanselier Merkel, tot nieuwe voorzitter van de CDU te kiezen, hebben de Duitse christendemocraten duidelijk gemaakt dat zij naar continuïteit streven. Geen risico’s, geen experimenten.
  4. De overheid komt komende week met nieuwe miljardensteun en het aantal ondernemers dat over de kop gaat daalt zelfs. Toch is het volgens winkeliers, café-eigenaren en andere ondernemers nu al maandenlang vijf voor twaalf. Hoe kan dat?
  5. Jaarlijks wassen criminelen in Nederland naar schatting 13 miljard euro wit. Hoe doen ze dat eigenlijk? Verslaggever Koen Haegens ging op pad met een zak foute poen en moest aan Narcos denken: ‘Geld verdienen is makkelijk. Het houden, dát is moeilijk.’