Kunstwerken in het landschap te Sloten, Friesland. Anneke Derks neemt deel aan The Colorfield Performance, de verzamelnaam voor de grote Land- Art projecten, waarin Dirk Hakze samenwerkt met andere kunstenaars. Het idee hierachter is dat vanuit een gemeenschappelijk concept individuele bijdragen samenvloeien tot één grote kleurrijke eenheid. Daardoor is het mogelijk grote kunstwerken te creëren, die een krachtige markering in het landschap vormen.

Het is de bedoeling dat alle 400 kunstenaars in een groep van maximaal 8 deelnemers in één dag allemaal hun schilderij maken op een paneel watervast multiplex met de afmeting van 122x122cm. Iedere deelnemer werkt naar eigen inzicht aan haar/ zijn kunstwerk . Als initiatiefnemer beschildert Dirk Hakze zelf 99 schilderijen. De enige restrictie is dat er met kleur wordt gewerkt. Dus geen zwarte schilderijen!

Het schilderen begint op 15 mei en eindigt op 15 september 2018.

In ongeveer 101 dagen ontstaat een Colorfield uit het samenstel van verschillende individuele bijdragen. Vanaf afstand gezien vloeien de schilderijen in elkaar over en interfereren de kleuren met elkaar en ontstaat één groot kunstwerk The Colorfield Performance CH 2018. Het beste standpunt om dit te zien is bij het kanon op het bolwerk van Sloten.

U kunt komen kijken op o.a. zondag 29 juli 2018 in Sloten Friesland naar het voorlopig resultaat, ruim 5000 bezoekers gingen u voor.

Voor meer informatie kijkt u op www.dirkhakze.com